Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-09@00:22:23 GMT

کارت سوخت حذف می‌شود؟ / قیمت خودرو افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۳۳۳۴

کارت سوخت حذف می‌شود؟ / قیمت خودرو افزایش یافت

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری ایسکانیوز، هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. گاها این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. ما سعی داریم بسته خبری ویژه ای را جمع آوری نماییم و مخاطبان را در جریان اتفاقات مهم اقتصادی در طول هفته ای که گذشت قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارت سوخت حذف می‌شود؟

پس از اختلالی که هفته گذشته برای سامانه سوخت‌گیری پیش آمد، عده‌ای گمان می‌کردند احتمالا دولت قصد دارد سهمیه بنزین یا کارت سوخت را حذف کند. زمزمه‌های تغییر کارت سوخت و جایگزینی آن با کارت ملی، دوباره شنیده می‌شود. اما آیا کارت سوخت حذف می‌شود؟

فریدون عباسی دوانی، عضو کمیسیون انرژی دولت در این مورد گفت: با وضعیت فعلی معیشت مردم و تا اقتصاد خصوصی نشود، امکان حذف کارت سوخت نیست.

افزایش قیمت طلا/ عوامل موثر در افزایش نرخ ها

قیمت سکه نسبت به آخرین معاملات هفته گذشته حدود ۸۲ هزار تومان و طلا ۸۰ هزارتومان افزایش یافته است .

ابراهیم محمد ولی؛ رییس اتحادیه طلا و جواهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایسکانیوز در رابطه با افزایش نرخ سکه و طلا طی روزهای اخیر گفت: قیمت طلا  در دنیا رو به افزایش است رقابتی بین سرمایه گذاران و موسسات مالی در دنیا وجود دارد و موسسات مالی در صدد این هستند تا مردم به سمت سرمایه گذاری در بازار طلا نروند ولی با روش های متعددی در حال ایجاد جذابیت برای کشاندن سرمایه به سمت موسسات خود هستند.

 وی عنوان کرد: قیمت ها طی چند روز اخیر روند افزایشی داشته و برداشت ما از این شرایط این است که روند بازار جهانی و داخلی رو به بالاست.

محمدولی افزود: روند قیمت طلا با توجه به سیاست های داخلی و خارجی و مذاکرات وین با یک شیب ملایم رو به بالاست و این روند ادامه خواهد داشت مگر اینکه اتفاق خاصی در حوزه سیاست خارجی ما در خصوص برجام بیفتد

رییس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه مطمئنا با شرط و شروط هایی که آمریکا برای ایران تعیین میکند مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید افزود: بازار متوجه این شده است که مذاکرات به نتیجه نمیرسد به همین دلیل رفتار خود را در پیش گرفته است.

احتمال کاهش قیمت بلیط هواپیما

به دنبال پیگیری‌ها درباره انتظار مردم برای کاهش قیمت بلیت هواپیما در پروازهای داخلی به دلیل برداشته شدن محدودیت‌های کرونایی مانند محدودیت پذیرش ۶۰ درصدی مسافر و البته بر اساس وعده رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه صورت گرفته است.

گرچه پروتکل‌های جدیدی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب و ابلاغ شد و بر اساس آن مقرر شد محدودیت پذیرش ۶۰ درصدی مسافر در پروازهای داخلی از ابتدای آذر ماه برداشته شود و از حالا بسیاری از ایرلاین‌های این پروتکل‌های جدید را اجرا کرده‌اند اما قیمت بلیت هواپیما کاهش پیدا نکرده است.

در پی  این تغییر و تحولات در پروتکل‌های کرونایی، مسئولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کردند که به دنبال کاهش قیمت بلیت هواپیما هستند. شهرام آدم نژاد –معاون وزیر راه و شهرسازی- روز گذشته در این باره اظهار کرد: با توجه به این کار که ظرفیت پذیرش مسافر در پروازهای داخلی افزایش یافته، شورای عالی هواپیمایی تشکیل شده و درباره نرخ تصمیم‌گیری خواهد کرد و انتظار داریم تغییراتی در نرخ بلیت هم شاهد باشیم و طبیعی است در جهت کاهش قیمت این جلسات برگزار خواهد شد.

افزایش قیمت خودرو

شرکت سایپا قیمت جدید محصولات خود را برای تحویل ماه آبان اعلام کرد که به طور میانگین شامل افزایش ١٣ درصدی قیمت‌ها برای نیمه دوم آبان تا پایان امسال است.

بر این اساس، با افزایش٢٢ میلیون و ٢٥٩ هزار و ٢٠٠ تومانی به ترتیب ١٢٠ میلیون و ٨٤٦ هزار و ٩٠٠ تومان (ساینا دنده‌ای) و ١۶۴ میلیون و ٧٩۵ هزار و ٩٠٠ تومان ( ساینا S) تعیین قیمت شده‌اند.

همچنین در محصولات خانواده تیبا، پس از اعمال افزایش ١٣ درصدی قیمت‌ها، تیبا صندوقدار به ١١۶ میلیون و ٢٨٢ هزار تومان و تیبا ۲ به ١٢٣ میلیون و ١١٨ هزار و ٣٠٠ تومان رسیده‌اند. براین اساس تیبا صندوقدار ١۵ میلیون و ۶۵١ هزار و ۵٠٠ تومان و تیبا٢، ١۶ میلیون و ۵٩٩ هزار و ۵٠٠ تومان افزایش قیمت داشته‌اند.

در محصولات جدید این گروه خودروسازی نیز کوییک دنده‌ای با افزایش ٢١ میلیون و ٧۴٨ هزار تومانی به ١۶٢ میلیون و ٨٠٩ هزار و ۴۰۰ تومان، کوییک S  با افزایش ٢٣ میلیون و ٧٩٧ هزار و ٨٠٠ تومانی به ١٧٨ میلیون و ٧٩٢ هزار و ٧٠٠ تومان و شاهین با افزایش ١۴.۴ درصدی معادل ۴٩ میلیون و ٣٢۵ هزار و ٨٠٠ تومان به  ٣۴١ میلیون و ١٩٧ هزار تومان رسیده‌اند.

کوییک R با گیربکس معمولی و کوییک پلاس با گیربکس اتوماتیک نیز به ترتیب ١٧٢ میلیون و ۴٨٣ هزار و ۵٠٠ تومان و ٢۶۵ میلیون و ۶٢٠ هزار و ٢٠٠ تومان قیمت‌گذاری شده‌اند.

از سوی دیگر؛ در محصولات ایران خودرو نیز، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ دو با افزایش ۴۵ درصدی مواجه شد. پایین‌ترین افزایش قیمت نیز مربوط دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک بود که یک درصد رشد قیمت را تجربه کرد.

همچنین پژو ۲۰۷دستی سقف شیشه‌ای و رانا پلاس نیز به ترتیب ۱۵.۱۸ و ۱۵.۴ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساندند.

این افزایش‌ها در حالی است که فاطمی امین، سه هفته قبل در توئیترش اعلام کرده بود که با سیاست‌های وزارت صمت، قیمت خودروها کاهش خواهد یافت. 

انتهای پیام/

صفورا طالب زاده کد خبر: 1118042 برچسب‌ها خودرو قیمت طلا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خودرو قیمت طلا افزایش قیمت هزار تومان کارت سوخت کاهش قیمت قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۳۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟

بر اساس گزارش موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲، حدود ۵۵ درصد آن ناشی از نقدینگی و ۳۵ درصد آن ناشی از نرخ ارز بوده و دلایل اصلی تورم در اقتصاد ایران را باید در رشد نقدینگی و رشد نرخ ارز جستجو کرد.

به گزارش ایسنا، موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت، در گزارشی تحت عنوان «سهم عوامل کلیدی موثر بر تورم و نهادهای متولی» عوامل اصلی ایجاد تورم و سهم هر یک از آن‌ها و سهم نهادهای مختلف در ایجاد و کنترل تورم را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، بررسی روند تاریخی طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد سه عامل اصلی ایجاد تورم در اقتصاد ایران شامل رشد نقدینگی، نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی است؛ به‌طوری‌که هر ۱۰ درصد افزایش نقدینگی، نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی به ترتیب ۵، ۴ و منفی پنج درصد تورم ایجاد خواهد کرد. بنابراین از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲، حدود ۵۵ درصد آن ناشی از نقدینگی و ۳۵ درصد آن ناشی از نرخ ارز بوده و دلایل اصلی تورم در اقتصاد ایران را باید در رشد نقدینگی و رشد نرخ ارز جستجو کرد.

همچنین تحلیل روند تورم و زیرگروه‌های آن طی دوره ۱۴۰۲-۱۳۹۲ نشان می‌دهد که از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی طی این دوره، گروه «خوراکی‌ها» ۱۰.۹ واحد درصد، «مسکن» ۶.۴ واحد درصد و «حمل و نقل» ۲.۵ واحد درصد از تورم (مجموعاً ۲۰ واحد درصد) را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین سه گروه خوراکی‌ها، مسکن و حمل و نقل، سهم حدود ۷۳.۴ درصدی از تورم کل این دوره را دارند.

بررسی سهم زیرگروه‌های اصلی از تورم کل سال ۱۴۰۲ نیز نشان می‌دهد گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها سهم ۱۳.۹ واحد درصد از تورم ۴۰.۷ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند. در میان اقلام خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها میوه و خشکبار با سهم ۱.۸ واحد درصدی و گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن با سهم ۶ واحد درصدی بیشترین سهم را در تورم این گروه داشته اند. در رتبه های بعدی گروه‌های «مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها» و «حمل و نقل» به ترتیب با سهم ۱۲.۹ و ۳.۵ واحد درصدی از تورم ۴۰.۷ درصدی قرار دارند. در مجموع سه زیرگروه «خوراکی‌ها»، «مسکن» و «حمل و نقل» در سال ۱۴۰۲ سهم ۲۹.۲ واحد درصدی از تورم ۴۰.۷ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند؛ بنابراین حدود ۷۱.۷ درصد از تورم سال ۱۴۰۲ مربوط به این سه گروه بوده است.

سهم ۳۹ درصدی وزارت جهاد در تورم

در بخش دیگری از این گزارش به سهم وزارتخانه‌های مختلف در تورم پرداخته شده است. در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲ بیشترین تورم مرتبط با سه گروه خوراکی‌ها، مسکن و حمل و نقل بوده که عمدتا مرتبط با وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی هستند. بر این اساس طی دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲ از تورم ۱۰۰ درصدی به طور متوسط وزارت جهاد کشاورزی سهم ۳۹ درصدی، وزارت راه و شهرسازی سهم ۳۳ درصدی و وزارت صمت سهم ۱۸ درصدی را از تورم کل به خود اختصاص داده‌اند.

از طرف دیگر عوامل موثر بر اقتصاد ایران شامل نقدینگی و نرخ ارز بوده که عمدتاً در حیطه وظایف بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دارند. این دو متغیر دارای سهم مسلط حدود ۹۰ درصدی از تورم در اقتصاد ایران هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبر بنزینی دولت؛ دارندگان کارت سوخت بخوانند
  • رشد ۲۰ درصدی گروه نفت و گاز در سال گذشته
  • رشد ۲۰ درصدی گروه نفت و گاز با استفاده از توان داخلی محقق شد
  • افزایش تولید نفت به بیش از ۵.۵ میلیون بشکه در روز | جدیدترین آمار از وضعیت صدور کارت سوخت
  • اوجی: شرکت‌های دانش‌بنیان به بیش‌ از ۶۷۶ شرکت افزایش یافت
  • اوجی: شرکت‌های دانش بنیان به بیش‌از ۶۷۶ شرکت افزایش یافته است
  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت نان در برخی نانوایی‌های سنندج!